TOIMIALA:

Toimialaamme kuuluu tänä päivänä enimmäkseen Jeeppien huolto ja korjaus, sekä pääasiassa Jeeppien varaosien ja tarvikkeiden myynti. Toissijaisena kohteena huollamme ja korjaamme amerikkalaisia autoja, sen jälkeen tulevat muiden 4x4 autojen huollot ja korjaukset. Ja tarpeen vaatiessa huollamme ja korjaamme muitakin ajoneuvoja. 

Tänä päivänä erikoistuminen on päivän sana. Ei nimittäin voi millään hankkia kaikkien nykyaikaisten autojen tieto-taitoa, esim. ranskalaisten CAN-väylä-ohjatut järjestelmät on mahdottomia korjata yleiskorjaamossa luotettavasti!!! Joten niihin emme koske!!! Olemme siis erikoistuneet Jeeppeihin, amerikkalaisiin ja nelivetoihin!! 

Korjaamme moottorit, vaihteistot, jakovaihteistot, voimansiirron akselit, kytkimet, etuperät ja takaperät ym. sekä teemme sähkötyöt. Lisäksi meiltä saa hyviä neuvoja ja ohjeita, jos olet tee-se-itse -mies. Autamme myös neuvonnassa esim. auton rikkoutuessa kesken ajon tms. 24h puhelinpalvelulla, eli emme tee töitä 24h, mutta vastaamme puhelimeen käytännössä melkein milloin vain. Ilmeisesti henkinen apu on joskus tarpeen, koska puhelimet soivat mitä ihmeellisimpiin aikoihin, joskus tosin meidänkin on nukuttava, joten pienemmissä neuvontarpeissa, pyydämme soittamaan 10.00 ja 22.00 välillä, jos on hengestä kyse (30 astetta pakkasta ja auto ei käy ja olet keskellä metsää ja et muuta keksi) soita, niin keksitään apua!!! Käytännössä meiltä saa mitä vaan autoihin liittyvää työtä, jos emme itse tee sitä mitä asiakas haluaa, yhteistyökumppanimme tekee sen (ajoneuvojen kolarikorjaukset, maalaukset, ruostevaurio hitsaukset,  lisälämmitin korjaukset, ilmastointilaite- korjaukset ym.). 

KATSASTUSPALVELUT:

Suoritamme katsastustarkastuksia sekä katsastutamme asiakkaan ajoneuvon sopimuskatsastusasemallamme.  Myös erikoisemmat katsastushommat, kuten muutoskatsastukset, maahantuontikatsastukset, rekisteröinnit, rekisteristäpoistot ym. katsastuskonttorin työhön kuuluvat asiat hoituvat kauttamme!! 

HENKILÖKUNTA:

Yrityksen toimitusjohtaja ja työntekijä Jari Lehtinen on ollut mukana perustamassa Finnish Jeep Drivers´ Club ry:n vuonna 1991 ja toimi sen ensimmäisinä vuosina puheenjohtajana. Mutta kun perhe kasvoi, vaimo, 3 poikaa ja tytär, suuntautui kiinnostus enemmän omaan yritykseen. 

Tänä päivänä yrityksessämme toimii myös edellä mainitun vaimo, Mari Lehtinen. Hän hoitaa konttorin ja kirjanpidon sekä nettikaupan ylläpidon.

TESTERIT:

Käytössämme on monta amerikkalaisiin autoihin tarkoitettua vikadiagnostiikkatesteriä, Snap-On, Bosch ja merkkitestereinä Chrysler DRBIII ja Witech. Niillä pystytään tarkistamaan useimpien amerikkalaisten autojen vikadiagnostiikan tila ja vikakoodit ja esim. moottorinohjauksen dataa sekä esim. ABS-jarrujen ja Airbagien ym. järjestelmien vastaavat tiedot. Lisäksi esim. joidenkin Chrysler -autojen nopeusmittarien kalibrointi onnistuu (jos vaihdetaan halkaisijaltaan suuremmat tai pienemmät renkaat, mittari antaa väärää tietoa!!!). 

Lisäksi käytössämme on jarrudynamometri. Sillä pystytään tarkistamaan jarrujen toiminta ja jarrujen akselikohtaiset erot, samalla lailla kuin katsastuksessa katsastusmies tarkastaa jarrut. Tämä tuo luotettavuutta jarrukorjauksiin, pystymme ennen työn aloittamista päättelemään mitä vikaa ja missä vikaa on (katsastuksen vikalista ei aina anna oikeaa tietoa!) Ja työn valmistuttua, pystymme toteamaan työn onnistumisen luotettavasti! Tosin tämä ei sovellu jatkuvalla nelivedolla varustettuihin autoihin. 

Käytössämme on nelikaasuanalysaattori eli päästömittari bensamoottoreille, nykyään myös OBD-mittaus onnistuu, sekä savumittari dieselmoottoreille, meiltä saa siis katsastuksessa kelpaavan paperin päästöjen laillisuudesta ja jos auton päästöt ovat koholla, pystymme päättelemään päästömittarin lukemien tarkkailulla mistä vikaa haetaan. 

MUUTA:

Käytössämme on kaksi erilaista nostinta, yksipilarinostin jolla nousee 2500kg, esim. Chevy Van on sillä ollut. Yksipilarinostimessa on vain yksi haittapuoli, ei pysty tekemään nelivetoisen vaihteistohommia, nostopuomin runko tulee juuri vaihteiston ja jakovaihteiston kohdalle! Toisena nostimena on käytössä 3000kg nostava kaksipilarinostin, joka on altavapaa, eli auton alla lattialla ei ole mitään työntekoa haittaavia mekaanisia kiinteitä rakenteita. Tällä nostimella on ollut joitakin ylipainoisia autoja, esim. Dodge Ram 4x4 pick-up, Ford F-350 CrewCab sekä vastaava paripyörätön versio GM:ltä. Paripyöräversio ei mahdu ovesta sisälle!!! 

Vuoden 2008 alusta lähtien, pystymme öljyjen imuvaihtoon. Kaikissa vetävissä erillisjousitetuissa etuakseleissa ei ole yllättäen tyhjennystulppaa (esim Ford Explorer -97), joten ainoa tapa vaihtaa öljyt on imeä öljytila tyhjäksi! 

Vuoden 2013 toukokuusta, suoritamme myös ajoneuvojen ilmastointilaitteiden huoltoja uudella OK Clima -huoltolaitteella.

Vuoden 2014 lokakuusta pystymme tekemään katsastuskelpoisen OBD-mittauksen päästömittauksen oheen 2001 ja uudempien autojen osalta sekä savumittauksen dieseleille uusilla TEXA:n laitteistolla. Samaten olemme hankkineet väriainetestilaitteen, jolla näkyy, jos jäähdytysnesteestä tulee palotapahtumasta pakokaasujäämiä, eli jos on kansi halki, palopaine purkautuu vesitilaan. 

HINAUSPALVELUT:

Meidän kauttamme saat myös hinauspalvelut, ovien aukaisut ja jopa polttoainetankkien tyhjennykset, aika usein tulee tankattua dieseliä, kun pitäisi tankata bensaa ja päinvastoin!!! Emme itse hoida edellä mainittuja tehtäviä (ainakaan päivystystyönä), mutta sopimushinausliikkeemme hoitaa ne 24h päivystyksenä, joten yhteys suoraan sinne: Erihinaus Oy, www.erihinaus.fi , 040-565 9297. Jos autosi hajoaa tielle, se kannattaa hinauttaa sieltä pois, jolloin säästyt mahdolliselta ilkivallalta. Joko se hinataan kotiisi tai korjaamolle, jos se hinataan esim. meille, etukäteistietoa emme tarvitse, pihalle vaan, hinurikuski kyllä hoitaa tiedotuksen ja yhteystietojen välityksen, yhteystiedot olisi kyllä hyvä jättää autoon myös!!! Lisää tietoa saat tarvittaessa hinausautonkuljettajalta.

MAAHANTUONTIA:

Tuomme maahan lähinnä Jeepin osaa. Maahantuontia suoritamme U.S.A:sta, Ruotsista ja Italiasta. Edustuksiamme: Crown, Omix-Ada, Rugged Ridge, ORV, Outland Automotive, Alloy USA, Precision Gear, Dana/Spicer, Mopar...

HUOM! EMME ASENNA ASIAKKAAN TUOMIA OMIA OSIA, OSIN JOHTUU KORJAAMON VASTUUSTA ASENTAMISTAAN OSISTA, VAIKKA ASIAKAS IRTISANOUTUU KIRJALLISESTI VAATIMUKSISTAAN OMISTA OSISTAAN ETUKÄTEEN, JA JOS ONGELMIA KUITENKIN ILMENEE OSISSA JA NIIDEN LAADUSSA JA MENEE RIIDAN PÄÄLLE, NIIN YRITTÄJÄ HÄVIÄÄ JOKA KERTA OIKEUDESSA, KOSKA KULUTTAJAN OIKEUDET OVAT KOVAT. JA JOS OTAMMEKIN ASIAKKAAN OMIA OSIA, TUNTIVELOITUS TUPLAANTUU SILLOIN, KOSKA VASTUU...

YRITYKSEN HISTORIAA:

Yrityksemme on perustettu 1993. Ensimmäiset 8 vuotta toimipisteemme sijaitsi Lahnuksessa, kahdessa erillisessä autotallissa Vihdintien välittömässä läheisyydessä, bussipysäkille oli matkaa 200m. Toiseen talleista mahtui kaksi autoa, jolloin siellä oli jo ahdasta eli käytännössä sisällä oli yksi auto kerrallaan. Siinä tallissa tehtiin asiakkaiden autot. Toisessa tallissa pidettiin harrastepelejä ja varastoa, ahdasta oli sielläkin. Käytännössä ovista ei vakiokorkuista Chevy Vania korkeampaa mahtunut ja leveydenkin puolesta Chevy K5 Blazer mahtui sisään juuri ja juuri peilit sisäänkäännettynä. Pihalle mahtui autoja, mutta mielellään niitä ei siellä säilytetty, koska joku naapuri aina valitti kun autoja seisoi pidempään. Joten kun tarjoutui mahdollisuus muuttaa isompiin tiloihin, niin 2.4.2001 lähtien toimintaa jatkettiin Nupurissa suuremmissa tiloissa.

Nyt ovikorkeus ja leveys salli jo isompienkin autojen sisään saamisen. Edellisen toimipisteen montun sijaan jouduimme tosin hankkimaan nostimen ja myöhemmin toisen. Pihalle mahtuu enemmän kalustoa odottamaan korjaukseen pääsyä, tilattujen varaosien saapumista tai että asiakas noutaa valmiin auton. Ainoa suurempi asiakkaan kannalta oleva huononnus on bussipysäkin siirtyminen noin 900m päähän. Toisaalta joidenkin asiakkaiden  mielestä sekin on vaan hyvä asia.

Lisäksi hankimme myöhemmin jarrudynamometrin. Sen jouduimme sijoittamaan pihalle, jonka takia talvella lumisena aikana sitä ei voi käyttää. Sillä riittää käyttöä melkein 9 kuukautta vuodessa. Ja sattuneesta syystä se ei sovellu jatkuvan nelivedon autojen jarrujen testaukseen.

Asiakkaiden autoja korjattavaksi ja varusteltavaksi on meille tullut ympäri maata, esim. Jämsästä, Turusta, Tampereelta, Kajaanista, Imatralta, Pietarsaaresta, Oulusta ja jopa ulkomailta, Norjasta asti. Neuvontaa tekniikkamurheiden takia on harrastettu puhelimitse myös paljon, soittoja on tullut mm Torniosta, Rovaniemeltä, Oslosta, ja tietysti paljon lähempääkin.....

Päivityksiä tulossa lisää...